Home Woningmarkt Nieuws De hypotheekrente is weer aan het dalen

De hypotheekrente is weer aan het dalen

De hypotheekrente is weer aan het dalen en dat komt door een daling van de rente op de kapitaalsmarkt in Nederland. Momenteel betaalt de Nederlandse Overheid namelijk 2,21% rente voor 10-jarige staatslening (staatsobligatie). Dit is tot nu toe een positief effect van de Europese kredietcrisis.

Voordelen voor aanschaf woning

Door deze daling is er wederom goed nieuws voor mensen die een woning willen aanschaffen met een daarbij behorende hypotheek. Juist in een tijd dat mensen de stap moeilijk durven te maken voor de aanschaf voor een huis is dit een positief punt. Naast de verlaging van de rente is tevens de overdrachtsbelasting verlaagd naar 2% en staan de huizenprijzen erg laag. Conclusie hieruit is dat het een zeer gunstige tijd is voor de aanschaf van de woning.

Hypotheekrente

De hypotheekrente is vanaf begin augustus gemiddeld met 0,5% gedaald. Hierdoor liggen de hypotheektarieven met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en 5 jaar rentevaste periode gemiddeld tussen de 4% en 4,4%. Voor de 10 jaar rentevaste periode bedraagt de hypotheekrente met NHG tussen de 4,7% en 5,1%. De verschillen in voorwaarden en percentages van de rente zijn groot dus een vergelijking tussen verschillende hypotheekverstrekkers is noodzaak. Laat u hierover goed adviseren en doe alvast een vergelijking via internet.