Home Verzekeringen Nieuws Assurantiebelasting stijgt naar 21%, hoe kunt u de verhoging besparen

Assurantiebelasting stijgt naar 21%, hoe kunt u de verhoging besparen

Per 1 januari 2013 stijgt de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat dat deze verhoging elk huishouden meer dan € 100,- extra kosten. Om deze kosten te besparen voor het jaar 2013 kunt u de premie omzetten van maandbetaling naar jaarbetaling. De jaarbetaling dient dan wel in 2012 plaats te vinden zodat u nog de assurantiebetaling heeft van 9,7%. Vaak wordt er ook een toeslag gerekend voor maandbetaling van gemiddeld 3% die bij de omzetting naar jaarbetaling ook komt te vervallen.

Voor welke verzekeringen geldt assurantiebelasting

Assurantiebelasting is van toepassing op veel schadeverzekeringen die de gemiddelde Nederlander heeft verzekerd. De volgende verzekeringen wordt assurantiebelasting geheven.

Gemiddelde besparing

Volgens het Verbond van Verzekeraars betalen Nederlanders ongeveer € 800,- per jaar aan hun schadeverzekeringen. Door uw verzekering nog dit jaar om te zetten naar jaarbetaling, bespaart u hierdoor gemiddeld € 115,- (rekening houdend met het wegvallen van de opslag voor maandbetaling).

Overstappen naar een andere verzekeraar

De verhoging van de assurantiebelasting is een mooi moment voor consumenten om te kijken of hun verzekering goedkoper kan. Vaak kunnen consumenten al snel 30% besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar. Via internet kunt u bij een verzekeraar gemakkelijk een voorstel maken van uw hudige verzekeringspakket. Daarnaast zijn er ook vergelijkingssites die dit voor u doen.

 

<