Home Verzekeringen Nieuws Groot premieverschil in de basisverzekering bij de zorgverzekeraars

Groot premieverschil in de basisverzekering bij de zorgverzekeraars

Het verschil in de premie van de basisverzekering voor 2012 is bij de grootste zorgverzekeraars volgend jaar € 240. Daarnaast is het premieverschil tussen de internetverzekeraar veel lager dan bij de grootste verzekeraars. Dit premieverschil ontstaat onder andere door de digitale afhandeling van de administratieve handelingen bij de internetverzekeraar.

Verzekeraar

De zorgverzekeraars CZ, Menzis, Agis, Zilveren Kruis Achmea en VGZ hebben hun premies bekend gemaakt. Bij Menzis rekent € 106,50, CZ rekent € 107,80 en de overige drie rekenen € 108,25 per maand. De internetverzekeraar Zekur ( van Unive ) is het goedkoopst met de basisverzekering en rekent € 1.110,-. Daar staat tegenover dat De Amersfoortse als duurste € 1.350,- rekent voor hetzelfde pakket.

Verzekeringen

Dit betreft alleen de vergelijking in de basisverzekering. De aanvullende pakketten in de zorgverzekering verschillen veel qua dekkingen tussen de verschillende verzekeraars. Zo hebben de internetverzekeraars beperkte aanvullende verzekeringen. De premie voor de aanvullende pakketten zal tevens verschillen.

Het is hierdoor voor u zeer belangrijk goed te inventariseren wat u dient te verzekeren. Hierna kunt u het juiste verzekeringspakket kiezen bij de voordeligste verzekeraar. U kunt deze vergelijking maken bij verschillende vergelijkingssites op internet. Doe hier u voordeel mee!

 

<