Home Verzekeringen Nieuws Besparen op uw autoverzekering levert u tussen de 20 en 50% op

Besparen op uw autoverzekering levert u tussen de 20 en 50% op

De autoverzekeringen zijn de laatste vier jaar stukken goedkoper geworden. Hierdoor wordt het voor u tijd om uw huidige polis van de autoverzekering te checken. De afgelopen vier jaar is gebleken dat de prijzen van verzekeraars voortdurend dalen. De vergelijkingssites laten dit zien.

Besparen op de premie

Gemiddeld kunnen automobilsten bij een overstap van hun autoverzekering meer dan € 200 per jaar besparen. Aan de daling is nu een eind gekomen maar het is nog zeker de moeite waard om uw autoverzekering te checken. Er zijn momenteel nieuwe bedrijven op de markt die een scherpe prijs combineren met een brede dekking. Zoals Allsecur, inShared, Ditzo en Crisper.

Polis checken

Weinig mensen nemen de moeite om hun polis te checken aangezien er gedacht wordt dat er niet veel verschil tussen de autoverzekeringen zit. Maar dit is niet waar. Er zijn veel verschillen zoals het eigen risico, vervangend vervoer en de nieuwwaarde -regeling bij diefstal. Zelfs de prijzen lopen erg uit elkaar. Zonder dat de dekking wezenlijk verschilt, is de ene autopolis nog steeds drie keer zo duur als de andere. Doe hierdoor de autopolischeck op de volgende onderdelen.

  • Bent u de afgelopen drie jaar niet overgestapt, dan kunt u nu 20 tot 50 procent besparen als u een nieuwe polis afsluit.
  • Ga na of u niet te lang allrisk rijdt. Na vier jaar kunt u overwegen terug te stappen naar beperkt casco en na acht jaar naar alleen WA.
  • Bent u de afgelopen jaren wel overgestapt, dan kunt u soms voor hetzelfde geld uw voorwaarden verbeteren.
  • Veel modules zijn niet per se nodig. Is het bijvoorbeeld nog noodzakelijk de no-claimbeschermer te verzekeren. Hiermee kunt u de schade claimen zonder dat de no-claimkorting in gevaar komt.

 

<