Home Verzekeringen Nieuws Verzeker je bruiloft voor onzekerheden die je kunnen overkomen

Verzeker je bruiloft voor onzekerheden die je kunnen overkomen

In Nederland zijn dagelijks 200 huwelijken die gemiddeld € 12.000,- per bruiloft kosten. Dit is een groot geldbedrag waarbij je niet het risico wilt lopen het kwijt te zijn als er een onzekerheid zich voordoet. Je moet hierbij denken aan ziekte of overlijden van de bruid of de bruidegom. Maar ook de familieleden kunnen hiervoor worden verzekerd.

Overige dekkingen

Naast de gebruikelijke dekkingen zoals bij ziekte en overlijden kan afwezigheid van het bruidspaar of belangrijke genodigden ook worden meegenomen in de dekking. Dit geldt voor zowel de kosten van het huwelijk zelf als het feest en de huwelijksreis. Het is namelijk niet standaard dat je annuleringsverzekering in de reisverzekering dit vergoedt.

Ongeval en weersomstandigheden

Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker als het huwelijksfeest goed aan de gang is. Je kan hiervoor ook het bruidspaar en de gasten verzekeren tegen medische kosten en schade aan bezittingen. Als laatste punt is een dekking bij extreme weersomstandigheden. In zo'n situatie kan bijvoorbeeld een tuinfeest niet doorgaan en kunnen er extra kosten ontstaan door het feest te verplaatsen of zelfs te moeten aflasten. Door deze risico's is het zeker te overwegen om de bruiloftverzekering standaard op te nemen in het budget van de bruiloft.