Home Verzekeringen Nieuws

Huidige kapitaalverzekering omzetten naar KEW kan nog tot 1 april 2013

Heeft u op dit moment een kapitaalverzekering in box 3, dan kunt u de kapitaaluitkering te zijner tijd gebruiken voor het aflossen van uw eigenwoningschuld. Het kan dan fiscaal gunstig zijn om deze kapitaalverzekering om te zetten in een kapitaalverzekering eigen woning (KEW). U heeft hier nog tot 1 april 2013 de tijd voor.

Lees meer...

 

Assurantiebelasting stijgt naar 21%, hoe kunt u de verhoging besparen

Per 1 januari 2013 stijgt de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat dat deze verhoging elk huishouden meer dan € 100,- extra kosten. Om deze kosten te besparen voor het jaar 2013 kunt u de premie omzetten van maandbetaling naar jaarbetaling. De jaarbetaling dient dan wel in 2012 plaats te vinden zodat u nog de assurantiebetaling heeft van 9,7%. Vaak wordt er ook een toeslag gerekend voor maandbetaling van gemiddeld 3% die bij de omzetting naar jaarbetaling ook komt te vervallen.

Lees meer...

 

Hoe kunt u makkelijk besparen op uw autoverzekering

Er valt bijna altijd te besparen op de autoverzekering. Er zijn namelijk veel verschillen tussen de verzekeraars in dekking en daarbij behorende premie voor de verzekering. Daarnaast zijn er verschillende momenten waarop u de autoverzekering dient te vergelijken.

Lees meer...

 

Check uw risicoverzekering op premie en verzekeringsdekking

De kosten voor een risicoverzekering worden steeds goedkoper. De premie wordt lager omdat we ouder worden en hierdoor onze overlijdenskans minder wordt. Daarnaast staan de kosten van de verzekeraar onder druk waardoor er veel concurrentie is. Dit resulteert tevens in een verlaging van de premie. Het is daarom aan te bevelen op uw huidige verzekeringsdekking, en de daarbij behorende premie, een second opinion los te laten. Hiermee kunt u veel geld besparen. Indien u een gezonde levensstijl hebt en niet rookt zal er een nog lagere premie voor u gelden. Deze check kunt u zeer gemakkelijk doen via internet op de verschillende vergelijkingssites en verzekeringssites. Voor de volgende opties kunt u een risicoverzekering afsluiten.

Lees meer...

 
Meer artikelen...