Home Sparen Spaarrekening Internetspaarrekening

Internetspaarrekening

Een internetspaarrekening is grotendeels hetzelfde als een gewone spaarrekening. Het enige verschil is dat u de rekening volledig via internet kunt beheren. Geld storten en opnemen, uw spaarsaldo bekijken en overschrijvingen doen, kan allemaal online via deze spaarrekening. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding en een gebruikersnaam en toegangscode die u van uw bank krijgt.

Sparen via internet geeft u dus veel gemak en levert dus vaak ook nog eens een hogere rente op dan een gewone spaarrekening. Een bank heeft immers minder kosten aan een internetspaarrekening, want alle bankzaken worden online afgehandeld zonder dat daar een administratieve handeling van een bankmedewerker voor nodig is. Ook het openen van een internet spaarrekening kan vaak gemakkelijk online.

De renteverschillen tussen een gewone rekening en een internetspaarrekening bedragen soms wel meer dan een procent. Het kan dus zeker geen kwaad om goed de rente van internet spaarrekeningen te vergelijken. Bijvoorbeeld via ons renteoverzicht. Hier vindt u gemakkelijk de internet spaarrekening met de hoogste rente.

Voordelen:

  • U heeft altijd en overal inzicht in uw spaarsaldo en de beschikking over de internetspaarrekening;
  • Overboekingen en stortingen worden binnen enkele seconden verwerkt;
  • Op een internetspaarrekening krijgt u vaak een hogere rente dan op een gewone spaarrekening.

Nadelen:

  • Doordat u zo gemakkelijk over uw spaargeld kunt beschikken, is de drempel om het uit te geven lager dan bij andere spaarproducten;
  • Omdat u alle bankzaken via internet regelt, kunnen beveiligingsproblemen op uw computer of in het systeem van de bank een risico vormen voor uw spaargeld.