Home Sparen Spaarrekening

Spaarrekening

Bij een spaarrekening denken de meeste mensen in eerste instantie aan de standaard spaarrekening bij een bank. Maar naast de standaard spaarrekening heb je ook de internetspaarrekening en de depositospaarrekening. Een spaarrekening is een flexibele spaarvorm. U kunt van de rekening op ieder gewenst geld opnemen of geld storten. De rentetarieven voor spaarrekeningen zijn variabel. Dat betekent dat de bank de rente op ieder gewenst moment naar boven of naar beneden kan bijstellen. Hierdoor bent u nooit zeker over de opbrengst van uw spaargeld.

Lees meer...

 

Internetspaarrekening

Een internetspaarrekening is grotendeels hetzelfde als een gewone spaarrekening. Het enige verschil is dat u de rekening volledig via internet kunt beheren. Geld storten en opnemen, uw spaarsaldo bekijken en overschrijvingen doen, kan allemaal online via deze spaarrekening. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding en een gebruikersnaam en toegangscode die u van uw bank krijgt.

Lees meer...

 

Depositospaarrekening

Bij een depositospaarrekening kiest u voor spaarrekening op basis van een deposito. Dit betreft een spaarproduct met een vaste looptijd en een vaste rente. De looptijd van een spaardeposito kan variëren van een paar maanden tot soms wel tien of twintig jaar. Doorgaans geldt bij deposito sparen dat hoe langer u het geld laat staan, hoe hoger de rente is die de bank u biedt. Niettemin is het zeker de moeite waard om verschillende aanbieders voor deposito sparen te vergelijken.

Lees meer...