Home Sparen Nieuws De jacht op uw spaargeld is door de banken begonnen.

De jacht op uw spaargeld is door de banken begonnen.

Na de kleinere banken zijn nu ook de grotere banken begonnen met het geven van hogere rentes op uw spaargeld. De banken hebben namelijk uw geld nodig om meer reserves op hun rekening te hebben staan. De verhoging van de rente is zowel op de spaarrekening als voor de termijndeposito.

Betaalrekening

Bij banken zie je momenteel ook de tendens dat er op betaalrekeningen een rentevergoeding wordt gegeven. Juist op deze rekeningen staan miljarden zodat er over deze tegoeden ook rente wordt vergoed. Het is een logische stap aangezien u ook rente moet betalen indien u een negatief saldo heeft.

Hoogste rente

Het is voor u noodzaak dat u uw spaargeld goed wegzet op de juiste rekening. U kunt hiermee het meeste redement halen op uw spaargeld. Enerzijds kunt u een betaalrekening afsluiten waarop u een rentevergoeding krijgt indien u een positief saldo heeft. Anderzijds is het voor u zinvol om na te gaan wanneer u uw spaargeld nodig heeft om hiermee de hoogte van de rente te bepalen.

Termijndeposito

Indien dit namelijk pas na een bepaalde periode is, kunt u hiervoor een deposito spaarrekening kiezen. Deze termijndeposito geeft een hogere rente dan een normale spaarrekening. De hoogte van de rente bij de verschillende banken, kunt u via internet raadplegen. Een betaalrekening met een rentevergoeding en de hoogste rente op uw spaargeld is nu makkelijk door u via internet te regelen.