Home Sparen Nieuws Het is nog steeds mogelijk voor deelname aan de spaarloonregeling

Het is nog steeds mogelijk voor deelname aan de spaarloonregeling

U heeft dit jaar nog gewoon de mogelijk om te storten in de spaarloonregeling. Hiermee kunt u nog snel profiteren van het belastingvoordeel door dit jaar spaarloon te storten en het in januari belastingvrij op te nemen.

Overheid

Een meerderheid van de Tweede Kamer gaat niet akkoord op de mogelijkheid die staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) bood om de regeling per direct te stoppen.

Weekers had woensdag bij de behandeling van zijn Belastingplan aangegeven dat de belangstelling voor de regeling de laatste weken fors is toegenomen.

Belastingvoordeel

Deze toename van deelnemers in de spaarloonregeling kost de schatkist miljoenen euro's. Door gebruik te maken van de regeling en het maximum van € 613 te storten, krijgt u een belastingvoordeel van tussen de € 200 en € 300.

Banken

U dient nu wel acte te ondernemen aangezien er een rekening bij de bank geopend moet worden. Daarnaast dient u werkgever de € 613 in te houden op uw salaris. Deze inhouding zal in veel gevallen alleen nog kunnen van uw december salaris. Daarnaast hebben sommige banken al aangegeven geen rekening meer te openen.

In oktober nam het aantal mensen met spaarloon toe met 2%, maar in de eerste 11 dagen van november kwam daar nog eens 6% bij. Gelukkig voor u is een Kamermeerderheid niet in gegaan op het voorstel om direct te spaarloonregeling te stoppen. Hierdoor heeft u nog dit jaar de tijd voor deelname aan de spaarloonregeling voordat op 1 januari de regeling definitief stopt.

 

<