Home Sparen Nieuws Als u veilig en met succes wilt sparen, moet u op de volgende punten letten

Als u veilig en met succes wilt sparen, moet u op de volgende punten letten

U wilt natuurlijk de hoogste rente krijgen op uw spaargeld. Daarnaast is het belangrijkste dat uw spaargeld veilig bij de bank staat. Om de hoogste rente te krijgen dient u eventueel de overstap durven maken naar een andere bank. Vaak staan namelijk spaartegoeden tegen een te lage rente op een spaarrekening omdat er geen actie wordt ondernomen. Hieronder staan tips die u kunnen helpen om veilig en met succes te sparen.

Veilig sparen

Het belangrijkste is dat uw spaargeld veilig op een spaarrekening staat bij de bank. Hiervoor dient de bank onder het Nederlandse DepositoGarantiestelsel te vallen. De garatieregeling kent, bij een faillissement van de bank, een maximum vergoeding van € 100.000 van uw spaargeld per rekeninghouder per bank. Daarom is belangrijk uw spaargeld over meerdere banken te spreiden als uw spaargeld meer is dan € 100.000. Het is sowieso verstandig meerdere rekeningen te hebben bij verschillende banken om makkelijk uw geld over te kunnen boeken.

Hoogste rente

Om de hoogste rente te krijgen op uw spaargeld dient u actief op internet in de gaten houden hoe de spaarrente bij de banken zich verhouden. Er zijn genoeg vergelijkingsites om deze rentes te vergelijken. Indien u meerdere rekeningen hebt bij banken is het zinvol hun tarieven goed in de gaten te houden. U kunt dan uw spaartegoed makkelijk overboeken tussen de verschillende spaarrekeningen.

Doelsparen

Daarnaast dient u voor uzelf inzichtelijk te maken wat uw spaardoel is. Indien u bijvoorbeeld uw spaargeld voor langere tijd niet nodig hebt, kunt u het voor een langere periode vast zetten in een termijndeposito. Een voordeel is dat u dan een hogere rente kan bedingen voor een bepaalde periode. Als u uw spaargeld op korte termijn nodig hebt, is het belangrijk dat u flexibiliteit hebt. Hiervoor is het belangrijk dat u het spaartegoed direct kan opnemen. Als u zowel een korte termijn als lange termijn spaardoel hebt, kunt u natuurlijk een combinatie maken tussen een spaarrekening en een termijndeposito.

Maak gebruik van bovenstaande punten als u uw spaargeld op een spaarrekening gaat zetten.

 

<