Home Sparen Nieuws Op welke punten dient u te letten bij het kiezen van een spaarrekening

Op welke punten dient u te letten bij het kiezen van een spaarrekening

In de huidige tijd van onzekerheid op de financiële markten is het voor u heel belangrijk dat u spaargeld veilig bij een bank staat. Hierbij is het voor u noodzakelijk dat de bank van uw keuze onder het Nederlandse DepositoGarantiestelsel valt. De garantieregeling kent, bij een faillissement van de bank, een maximum vergoeding van € 100.000 van uw spaargeld per rekeninghouder per bank. De Nederlandsche Bank ( DNB ) is verantwoordelijk voor het DepositoGarantiestelsel en het geldt voor banken met een vergunning van de Wet Financieel Toezicht ( WFT ).

Op welke punten dient u te letten

Als u wilt gaan sparen of reeds spaargeld hebt, wilt u daar natuurlijk een zo hoog mogelijke rente op krijgen. Vanuit de banken worden er zeer veel financiële producten met verschillende voorwaarden en andere rentepercentages aangeboden.

Om hierin de juiste keuze te maken dient u te weten of u direct over uw geld wilt beschikken of voor langere tijd wegzetten. Daarnaast dient u uzelf de vraag te stellen of u periodiek wilt storten of eenmalig en de hoogte van de inleg. En natuurlijk voor welk doel het wordt aangewend want er zijn verschillende soorten rekeningen, bijvoorbeeld spaarrekening, depositiespaarrekening, internetspaarrekening, jeugdspaarrekening, etc.

Als u hierin een keuze in heeft gemaakt kunt u de vergelijking gaan maken welke financiele instelling de hoogste rente geeft. Tevens is het belangrijk om na te gaan of er beperkende voorwaarden zijn en hoe de service is van de financiële instelling. Is er een goede klantenservice en zijn er online mogelijkheden om uw saldo te raadplegen.

De hoogste rente

Als u eenmaal bepaald hebt met wat voor voorwaarden u akkoord gaat en wat voor spaarrekening u wilt afsluiten, wilt u natuurlijk weten waar u de hoogste rente krijgt. Door de grote hoeveelheid verschillende aanbieders is het lastig een goed overzicht te krijgen. Gelukkig kunt u via internet opzoeken waar u de hoogste rente krijgt. Haal hieruit uw voordeel!

 

<