Home Sparen Nieuws

Belastingmaatregelen voor levensloopregeling

De regering heeft voor 2015 een nieuwe belastingmaatregel voor de levensloopregeling.

Levensloopregeling

Sinds 1 januari 2012 is de levensloopregeling afgeschaft. Heeft een klant meer dan € 3.000 gespaard met de levensloopregeling, dan kan hij tot en met 2021 gebruikmaken van de levensloopregeling. Er geldt namelijk een overgangsregeling waardoor hij het levenslooptegoed bestedingsvrij kan opnemen.

Regeling 2015

In 2015 geldt de regeling dat als je de opgebouwde waarde in 1 keer volledig opneemt, je maar over 80% van het bedrag belasting hoeft te betalen. De 80%-regeling geldt alleen voor de waarde die is opgebouwd tot 31 december 2013. Neem je het volledige bedrag op van je levensloopverzekering of levenslooprekening, dan betaal je dus maar over 80% van de waarde per 31 december 2013 belasting. Over het bedrag dat is opgebouwd na 31 december 2013, moet wel volledig belasting betaald worden.

 

 

Verandering levensloopregeling per 1 januari 2012

Sinds 1 januari 2012 is de levensloopregeling niet meer beschikbaar voor nieuwe deelnemers. De levensloopregeling blijft nog wel bestaan als u op 31 december 2011 een saldo op uw levensloopregeling had staan. Of u verder kunt sparen, hangt af van de hoogte van uw saldo. Het tegoed op uw levensloopregeling blijft op uw rekening staan. Als het levenslooptegoed groter is dan € 3.000 kunt u nog geld bijstorten en geld opnemen voor onbetaald verlof of om eerder te stoppen met werken.

Lees meer...

 

De jacht op uw spaargeld is door de banken begonnen.

Na de kleinere banken zijn nu ook de grotere banken begonnen met het geven van hogere rentes op uw spaargeld. De banken hebben namelijk uw geld nodig om meer reserves op hun rekening te hebben staan. De verhoging van de rente is zowel op de spaarrekening als voor de termijndeposito.

Lees meer...

 

Het is nog steeds mogelijk voor deelname aan de spaarloonregeling

U heeft dit jaar nog gewoon de mogelijk om te storten in de spaarloonregeling. Hiermee kunt u nog snel profiteren van het belastingvoordeel door dit jaar spaarloon te storten en het in januari belastingvrij op te nemen.

Lees meer...

 
Meer artikelen...