Home Sparen Banksparen

Banksparen Spaarrekening Eigen Woning

Banksparen voor de aflossing van de hypotheek is per 01-01-2008 geïntroduceerd. Vanaf deze datum kan dus in Box 1 vermogen worden opgebouwd door middel van een Spaarrekening Eigen Woning (SEW). Onder de Wet Inkomstenbelasting 2001 geldt de vrijstelling uit een SEW uitsluitend als er een directe koppeling wordt gelegd met de aflossing van de schuld die is aangegaan ter werving, onderhoud of verbetering van de eigen woning.

Lees meer...

 

Banksparen Beleggingsrecht Eigen Woning

Net als bij de Spaarrekening Eigen Woning kan per 01-01-2008 in Box 1 vermogen worden opgebouwd op een beleggingsrekening door middel van een Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW) voor aflossing van de hypotheek.

Lees meer...

 

Banksparen Opbouwfase Bancaire Lijfrente

Banksparen voor de oudedagsvoorziening is per 01-01-2008 wettelijk mogelijk gemaakt. De oudedagsvoorziening wordt opgebouwd door te sparen op een geblokkeerde bankspaarrekening of beleggingsrekening. De inleg voor een geblokkeerde rekening kan vanaf 2008 binnen de aftrekbare ruimte in mindering op het belastbaar inkomen worden gebracht als uitgave voor inkomensvoorziening. Voor de bancaire lijfrente in de opbouwfase geldt de jaarruimte en reserveringsruimte.

Lees meer...

 

Banksparen Uitkeringsfase Bancaire Lijfrente

De uitkeringsvormen bij de bancaire lijfrente komen zoveel mogelijk overeen met de toegestane lijfrentevormen. Ook hierbij gaat het om vaste en gelijkmatige uitkeringen, waarbij het aantal beleggingseenheden in elk geval gelijk moet zijn. Door de koers mogen de vaste eenheden wel in euro's variëren. Omdat het echter een bankproduct betreft zijn er wel enkele afwijkingen ten opzichte van de lijfrentevormen ten aanzien van de duur. Een levenslange uitkering of 1% sterftekans komt men immers bij een bankproduct niet tegen.

Lees meer...

 
Meer artikelen...