Home Pensioen Nieuws Veel Nederlanders maken zich zorgen om hun pensioen

Veel Nederlanders maken zich zorgen om hun pensioen

Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat een derde van de Nederlanders zich zorgen maakt over hun pensioen. Veel mensen verwachten bovendien dat het pensioen lager zal uitvallen dan nu in het vooruitzicht wordt gesteld. Dit komt omdat veel pensioenen afhankelijk zijn van beleggingen.

Onderzoek door het ministerie

Het onderzoek is donderdag gepubliceerd door Wijzer in geldzaken dat een initiatief is van het ministerie van Financiën om de consument te informeren over geldzaken. Volgens het onderzoek zijn het vooral laagopgeleiden en mensen met een laag inkomen die bezorgd zijn over hun pensioen. Verder heeft bijna de helft van de Nederlanders nog nooit nagedacht over de inkomsten en uitgaven na hun pensioen. Het online-onderzoek werd uitgevoerd onder 1052 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Uniform pensioenoverzicht

Voor informatie over de pensioenregeling ontvangt u het Uniform pensioenoverzicht ( UPO ). Vanuit wetgeving zijn pensioenuitvoerders ( verzekeraars en pensioenfondsen ) verplicht het UPO te verstrekken aan de deelnemers van een pensioenregeling. Om een inzicht in uw oudedagsvoorziening te krijgen kan ook de website www.mijnpensioenoverzicht.nl worden geraadpleegd.

 

<