Home Pensioen Nieuws Henk Kamp geeft aan dat pensioenleeftijd naar 68 jaar kan

Henk Kamp geeft aan dat pensioenleeftijd naar 68 jaar kan

De minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft vandaag in het BNR programma "aan de slag" aangegeven dat de pensioenleeftijd in 2040 kan worden verhoogd naar 68 jaar. Tevens geeft hij aan dat de leeftijd in 2025 naar 67 jaar zou kunnen. Dit in navolging op de eerste verhoging naar 66 jaar in 2020.

De Raad van State

Henk Kamp vindt het niet te laat om pas in 2020 te beginnen met het opschroeven van de pensioenleeftijd. Hiermee reageert hij op de kritiek van de Raad van State, die woensdag stelde dat een verhoging van de AOW leeftijd van 65 naar 66 jaar in 2020 veel te laat is. De minister heeft een wetsvoorstel voor deze verhoging naar de Tweede Kamer gestuurd. Henk Kamp vindt dat de mensen de ruimte moeten krijgen om zich voor te kunnen bereiden op de verhoging van de leeftijd van hun pensioen.

Langer doorwerken

Niet alleen de verhoging van de pensioenleeftijd is belangrijk. Tevens vindt de minister het van belang dat de groep van 55 tot 65 jaar langer blijft doorwerken omdat zij een bijdrage leveren aan de financiering van de AOW.