Home Lijfrente Nieuws Bijsparen voor uw pensioen wordt een noodzakelijk kwaad

Bijsparen voor uw pensioen wordt een noodzakelijk kwaad

Al de berichten over de pensioenfondsen van verlaging van de pensioenen en verhoging van de premie voorspellen niet veel goeds voor de toekomst. Extra sparen binnen bancaire lijfrente wordt hierdoor voor een ieder noodzakelijk om een goed pensioen te ontvangen.
Extra sparen
Doordat we steeds ouder worden, de rente laag staat en het in de economie niet goed gaat, staan onze pensioenen steeds meer onder druk. U heeft hierop geen invloed maar u kunt wel een extra buffer voor uw oudedagsvoorziening gaan reserveren. Dit kan door fiscaal te sparen in een bancaire lijfrente.
Belasting voordeel
U kunt bij een bancaire lijfrente de stortingen in mindering brengen op uw belastbaar inkomen. Op uw pensioendatum gaat u wel belasting betalen over de uitkeringen maar het belastingtarief na 65 is vaak lager dan het belastingtarief waarop nu kan worden afgetrokken. Hierdoor ontstaat naast een gedegen aanvulling op het pensioen een fiscaal voordeel dat ligt tussen de 20% a 30% belastingheffing.
Hoogte van de storting
Voor de bepaling van de hoogte van de storting in een bancaire lijfrente, kunt u een berekening maken voor de jaarruimte en reserveringsruimte. De jaarruimte is het bedrag dat als lijfrentepremie afgetrokken mag worden van de inkomstenbelasting en is afhankelijk van het inkomen en het pensioen dat u heeft.