Home Lenen Nieuws Geld besparen op de huidige persoonlijke lening

Geld besparen op de huidige persoonlijke lening

Een bestaande lening of krediet kan vaak makkelijk worden overgesloten bij een andere bank of geldverstrekker. Het is natuurlijk ook een optie om dit bij de huidige bank te doen. Juist nu met de zeer lage rente is het verstandig om de lening over te sluiten. Besparen op de huidige lening is een goede reden om de lening over te sluiten. Of en hoeveel u kunt besparen hangt af van de hoogte van uw lening en de rente die u voor de andere lening betaalt.

Het oversluiten van een krediet

Een lening of een doorlopend krediet zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een lening of kredietfaciliteit op een winkelpas, credit card of een lening bij een postorderbedrijf. In principe komen alle deze vormen van doorlopend krediet in aanmerking om over te sluiten zodat u een lagere rente betaalt.

Hoe besparen?

Vraag bij uw bank of willekeurige financiële instelling een offerte aan en geef hierbij aan welke lening u wilt oversluiten. De bank zal vanuit de aanvraag contact opnemen met de andere geldverstrekker om de lening over te nemen. De overstap zal misschien een boete ( rente ) voor u opleveren maar het kan ook kosteloos voor u worden geregeld. Dus tijd voor actie!