Home Lenen Nieuws Persoonlijke lening, waarom is dat noodzakelijk!

Waarom een persoonlijke lening noodzakelijk is.

Rood staan op een betaalrekening is zeer duur vandaar een persoonlijke lening voordeliger is. Bijvoorbeeld de ING en ABN AMRO rekenen tussen de 17% en 20% rente op jaarbasis. De banken passen de percentages regelmatig aan en vaak in het nadeel van de klant. Erg helder is de communicatie hierover niet en als je wilt weten hoeveel debetrente je betaalt, moet je regelmatig de afschriften controleren. De sites van banken zijn op dit punt vaak niet duidelijk. Pas na eindeloos zoeken kom je erachter wat je uiteindelijk betaalt en dat is niet alleen debetrente maar ook bijkomende kosten.


Het is wel zo dat de groene banken ASN en Triodos het goedkoopst zijn voor het rood staan. Zij brengen 12% rente op jaarbasis in rekening en dit is nog percentage waar je als consument niet blij van wordt. 1 op de 4 huishoudens staan regelmatig rood en dat gaat om honderden miljoenen. Hierbij moet je denken aan je betaalrekening, openstaand saldo van je creditcard en betaalpassen van winkels.

Als consument kan je dit openstaand saldo ook via een persoonlijke lening financieren. De rente op een persoonlijke lening ligt tussen de 6% en 8%. Hierdoor is het absoluut aan te bevelen om hier als consument eens kritisch naar te kijken.

Een rekenvoorbeeld;

Openstaand saldo op betaalrekening € 2.000,- en stel dat de bank 15% rente in rekening brengt. Dan bedraagt de rente op jaarbasis € 300,-.

Indien je persoonlijke lening hebt met een rente van 6% bedraagt de rente op jaarbasis € 120,-. Dit levert je dus een besparing van € 180,- op jaarbasis. Haal hier je voordeel uit!