Home Hypotheken Nieuws Er is veel geld te besparen op uw verzekeringen en hypotheek

Er is veel geld te besparen op uw verzekeringen en hypotheek

Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) kunnen mensen ruim € 1.000,- per jaar besparen door kritischer te kijken naar hun verzekeringen en hun hypotheek. De NMa heeft 15 financiële producten, die consumenten het meeste afnemen, zoals de zorgverzekering, autoverzekering en hypotheek, op een rij gezet. Door deze verzekeringen in kaart te brengen kunnen huishoudens geld besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar. Voor een gepensioneerd stel is dit gemiddeld € 650,- en voor een gezin met kinderen kan het gemiddeld oplopen tot € 1.000,- per jaar. Door te shoppen met een financieel product, kan er veel geld worden bespaard.

Type huishouden

De NMa heeft de besparing berekend voor acht verschillende typen huishoudens. Naarmate er meer financiële producten zijn die huishoudens afnemen, kan de besparing hoger oplopen. Financiële producten worden over het algemeen voor een langere periode afgenomen. Hierdoor kan de totale besparing voor huishoudens zelfs oplopen tot enkele duizenden euro's. Ook voor losse financiële producten kan er een aanzienlijke besparing zijn.

Hypotheek

Met een hypotheek valt het meest te besparen. De gemiddelde besparing ligt hiervoor tussen € 300,- en € 400,- netto per jaar. Het exacte bedrag is natuurlijk afhankelijk van het type hypotheek. De maximale besparing kan zelfs oplopen tot jaarlijks € 800,-.

Verzekeringen

Bij schadeverzekeringen kan procentueel het meeste voordeel worden behaald. Bij de schadeverzekeringen, zoals de (doorlopende) reisverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering, is zelfs de prijs van de minst voordelige verzekeraar twee tot drie keer zo hoog ten opzichte van de prijs van de voordeligste aanbieder.

Tijd om te shoppen !

Kijkend naar de aankomende verhoging van de assurantiebelasting en de huidige economische crisis, is het zeer verstandig om met uw huidige financiële producten te gaan shoppen. De NMa heeft www.consuwijzer.nl/financieel-besparingsoverzicht geïntroduceerd waar u kunt zien hoeveel geld u kunt besparen op bepaalde financiële producten. De site helpt niet bij het daadwerkelijk shoppen. Voor de vergelijking in prijs tussen de financiële producten, kunt u via internet bij verschillende verzekeraars op gemakkelijke wijze voorstellen opvragen. Hiermee krijgt u de meest gunstigste prijs voor uw verzekering en hypotheek. U bent nu aan zet!

 

<