Home Hypotheken Nieuws Het oversluiten van uw hypotheek geeft u financieel voordeel

Het oversluiten van uw hypotheek geeft u financieel voordeel

U kunt uw huidige hypotheek oversluiten om uw maandlasten te verlagen. Dit doet zich voor als de huidige rentestand lager is dan dat u nu aan hypotheekrente betaalt. Juist als u uw woning wilt gaan verbouwen is het verstandig om kritisch te kijken naar uw huidige hypotheek en deze eventueel in zijn geheel over te sluiten.

Waarom oversluiten van uw hypotheek

Het oversluiten van uw hypotheek betekent dat u de huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit kan zowel bij de huidige hypotheekaanbieder als bij een andere bank of verzekeraar. Er zijn diverse redenen om uw huidige hypotheek over te sluiten.

  • U wilt lagere maandlasten;
  • U gaat uw huis verbouwen;
  • Uw inkomen is gewijzigd;
  • U wilt een andere hypotheekvorm.

Kosten oversluiten

Het oversluiten van uw hypotheek naar een andere aanbieder brengt ook kosten met zich mee. Bij het oversluiten tijdens de rentevaste periode moet u in veel gevallen een boete betalen. Deze boete is gebaseerd op het verschil tussen de rente die u nu betaalt en de huidige rente. U betaalt daarnaast kosten wegens het eventueel afkopen van een polis, taxatiekosten, notariskosten en afsluitprovisie.

Om voor u inzichtelijk te maken of het voor u voordelig is om uw hypotheek over te sluiten, is het verstandig u te laten adviseren door een hypotheekadviseur. Tevens is het aan te bevelen een second opinion op te vragen als u een advies heeft gekregen. Op internet kunt u hiervoor de juiste organisaties vinden.