Home Hypotheken Nieuws Politieke partij PVV tegen strengere regels voor hypotheken

Politieke partij PVV tegen strengere regels voor hypotheken

De gedoogpartij PVV keert zich tegen de op handen zijnde aanscherping van de hypotheekregels. Financieel woordvoerder van de PVV Tony van Dijck vindt dat het kabinet de "woningmarkt frustreert". Dit komt doordat de banken na 1 augustus nog strenger naar hun hypotheekverstrekking zullen kijken, zo meldt de Volkskrant.

Ondersteuning vanuit partijen

Het is een tegenvaller voor minister Jan Kees de Jager van Financiën (CDA) dat de PVV zich hier tegen verzet. Volgens bronnen in de coalitie had de PVV eerder gezegd dit gevoelige dossier te zullen steunen. Van Dijck ontkent dat er dergelijke afspraken zijn gemaakt. De minister hoeft overigens niet bang te zijn. Er zijn voldoende partijen die achter de maatregelen staan. Deze maatregelen moeten voorkomen dat huizenkopers zich te diep in de schulden steken.

Stagnering

Volgens Van Dijck wordt er door de maatregelen een probleem opgelost dat eigenlijk geen probleem is. Er zijn namelijk maar ongeveer tweeduizend gedwongen veilingen per jaar. Hierdoor is de overkreditering niet het probleem maar stagnering is het probleem. Er is best namelijk interesse voor woningen, zeggen makelaars, maar mensen krijgen gewoon geen financiering. Hierdoor dienen deze plannen volgens de PVV door de papierversnipperaar.