Home Hypotheken Nieuws

De nieuwe hypotheekregels

De overheid verandert de regels voor hypotheken.

Verlaging hypotheekrenteaftrek 4e schijf

Per 2014 daalt het maximale belastingtarief waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken jaarlijks met 0,5%-punt. De opbrengst wordt teruggegeven via een verlenging van de derde schijf van de inkomstenbelasting. In 2014 bedraagt het tarief voor de aftrekbare kosten met betrekking tot een eigen woning 51,5%.

Lees meer...

 

Er is veel geld te besparen op uw verzekeringen en hypotheek

Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) kunnen mensen ruim € 1.000,- per jaar besparen door kritischer te kijken naar hun verzekeringen en hun hypotheek. De NMa heeft 15 financiële producten, die consumenten het meeste afnemen, zoals de zorgverzekering, autoverzekering en hypotheek, op een rij gezet. Door deze verzekeringen in kaart te brengen kunnen huishoudens geld besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar. Voor een gepensioneerd stel is dit gemiddeld € 650,- en voor een gezin met kinderen kan het gemiddeld oplopen tot € 1.000,- per jaar. Door te shoppen met een financieel product, kan er veel geld worden bespaard.

Lees meer...

 

Het oversluiten van uw hypotheek geeft u financieel voordeel

U kunt uw huidige hypotheek oversluiten om uw maandlasten te verlagen. Dit doet zich voor als de huidige rentestand lager is dan dat u nu aan hypotheekrente betaalt. Juist als u uw woning wilt gaan verbouwen is het verstandig om kritisch te kijken naar uw huidige hypotheek en deze eventueel in zijn geheel over te sluiten.

Lees meer...

 

De rentevaste periode van uw hypotheek loopt af, wat te doen

De rentevaste periode is een periode waarin de hypotheekrente gelijk blijft. Aan het einde van deze periode kunt u de hypotheekrente opnieuw vastzetten voor de duur die u wenst. Ook mag u de hypotheek op dat moment boetevrij aflossen en wijzigen.

Lees meer...

 

Welke stappen moet u ondernemen voor de aankoop van een huis

Voordat u een huis kunt gaan kopen dient u eerst de volgende stappen te ondernemen. Daarnaast zijn de kosten van de hypotheekadviseur, de makelaar en de notaris geen standaard bedrag. Hierdoor is het voor u aan te bevelen om via internet de prijs voor deze diensten goed te vergelijken en een second opinion op te vragen.

Lees meer...

 
Meer artikelen...